Kábeleink

Kábel kínálatunkban fellelhetők a tápkábelek, vonalszintű interconnect (RCA) kábelek, XLR kábelek, USB kábelek, koaxiális kábelek valamint hangfal kábelek.

Típustól függetlenül minden kábelünket auditív szempontok alapján fejlesztjük. Kísérletek sora vezetett a legmagasabb hangminőséget nyújtó kábelek elkészítéséhez, amik a megfelelő elektronikai tulajdonságokat és hangzásban legjobb összetevőket ötvözik. Fontos ezt kiemelni, mert a legjobb hangzáshoz nem feltétlenül (sőt mondhatni, csak ritka esetben) vezet a legdrágább alkatrész. Az audiofil közösség által ismert tapasztalatokat mi is meg tudjuk erősíteni: valamennyi kábel esetében jobb eredmény érhető el a megfelelő alkatrészek alkalmazásával.

Megismertük és teszteltük az ismert és ismeretlenebb alkatrészgyártók termékeit, legyen szó vezetékről, csatlakozóról vagy szigetelő anyagról. Kábeleink vezetékeit például ma már egyedileg gyártatjuk.

Tápkábelek, tápellátás

Sokszor még elektronikában vagy fizikában jártas szakemberek is tagadják, hogy egy tápkábel egyáltalán képes lehet a hangminőséget befolyásolni. A tapasztalat nem ezt mutatja. A jó táp és így a tápkábel is a lelke minden hangrendszernek. Jobban megértve egy hangrendszer elektronikájának működését ennek oka talán nem is annyira bonyolult: minden erősítő áramkör kimenetén, az erősített jelben valójában a tápot hallgatjuk. Ha a tápvonal képes a legkisebb dinamikákat és részleteket lekövetni, magától értetődően pontosabban reprodukálható az eredeti jel.
Tápkábeleink esetében kiemelkedő energiát, dinamikát és részletező képességet tapasztal a zenehallgató, A megfelelő kábel alapanyag és minőségi csatlakozók felelősek ezért az eredményért.
Prémium minőségű kábeleinkben extra opcióként hálózati zavarszűrő áramkört is alkalmazunk, illetve saját gyártású hálózati elosztónkhoz külön is kínáljuk hálózati zavarszűrő dugónkat.

RCA interconnect és XLR kábelek

Az összekötő kábel egyetlen feladata a hang továbbítása a lehető legsemlegesebb módon. Természetesen minden kábelben felléphetnek zajok, kimutatható minimális ellenállás, de célunk, hogy a kábeleinknek ne legyen “hangja”. Véleményünk szerint hibás az a gondolkozásmód, ami a kábelek esetében megengedi pl. a “jazz és komolyzenében működik igazán jól”, jellegű elemzéseket.
Saját gyártású IC és XLR kábeleink legújabb generációjában a fenti elveknek megfelelő kábeleket alkottunk. A minőségre a válogatott alkatrészek a garancia.
Hozzá kell tennünk, hogy bár több változós a kérdés, mégis az XLR-es csatlakozást ajánljuk szívesebben. XLR esetén az analóg jel a kábelben szinkron jelként kerül továbbításra, amit a küldő és fogadó oldal is extra elektronikával kezel. Megfelelő kapcsolástechnika esetén az XLR az (aszinkron) IC-s jeltovábbításhoz képest magasabb minőséget képvisel.

USB kábelek

Nehéz volt elfogadni, hogy a jó USB kábelnek is lehet jobb hangja. Az USB-s DAC témájával foglalkozunk nagyjából a legrövidebb ideje, így kábel oldalon is értek minket meglepetések. A tapasztalat azt mutatja, hogy a jó és rossz USB kábelek között hasonló jellegű különbségeket észlelhetünk, mint az analóg kábelek tekintetében.

Hangfal kábelek

Hangfalkábeleink tervezésénél legfontosabb szempont a részletező képesség mellett a teljesítmény átadása. Több száz watt átadása a hangfalak felé komoly kihívás, ehhez Károly a Sirius Audio alapítását megelőző évtizedekben végezte el a kutatást. A hab a tortán az egyedi gyártású kábel alapanyag, mely új szintre emelte az egyébként is nagy tudású kábelt. Hangfalkábeleinket csatlakozó nélkül értékesítjük (legjobb csatlakozás a forrasztás nélküli, csavaros rögzítési mód közvetlenül a hangfalhoz).

UTP kábel

Dual streamer rendszerünk összeköttetéséhez nem mindegy, milyen UTP kábelt használunk. CAT7-es és CAT8-as, nagy tisztaságú réz alapanyagú UTP kábeleinket egyedileg szigeteljük és szereljük.

Shopping Cart
Scroll to Top